Geen nieuws in deze lijst:

Customer Input Form

 
Naam
Email
= Gratis bespaar tips
 

Werkvergunning Curacao

Iedere Nederlandse staatsburger welke op Curaçao werk wenst te verrichten dient de 'Verklaring van Rechtswege', de benaming van de werkvergunning aan te vragen. Om deze aanvraag in te kunnen dienen bij de daarvoor aangewezen overheidsinstanties op Curaçao dien je een aantal documenten te verzamelen in Nederland en op Curaçao. 

Met de Nederlandse Nationaliteit heb je het recht om zes maanden per jaar in de hoedanigheid van een toerist op Curaçao te verblijven (Wel dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden). Gedurende deze periode is het voor personen, met de Nederlandse nationaliteit mogelijk je reeds te oriënteren op eventuele banen. Als je een leuke baan hebt gevonden dan dient de aanvraag 'Verklaring van Rechtswege' (werkvergunning) in behandeling te worden genomen. 

Voordat je deze stappen hebt ondernomen mag je je nog niet vertonen op de werkvloer om werkzaamheden te verrichten. Doe je dit wel dan loopt zowel de werknemer als de werkgever het risico beboet te worden of erger, te worden uitgezet. Voor de duidelijkheid, je mag reeds aan het werk zijn als je de aanvraag hebt ingediend. Na ongeveer drie a vier maanden ontvang je het bericht of je aanvraag is goed- of afgekeurd. 

Betaalde en onbetaalde werkzaamheden
Of je nu voor bepaalde of onbepaalde periode naar Curaçao komt, voor betaald of onbetaald (vrijwilligers) werk, je dient in beide gevallen de werkvergunning aan te vragen. In het type aanvraag tussen betaalde en onbetaalde werkzaamheden zit enkel een verschil in de in te leveren documenten. Voor beide situaties hebben wij een stappenplan opgesteld zodat je de juiste stappen neemt om de aanvraag voor de Curaçaose werkvergunning in goede orde uit te voeren. Nadat je lid bent geworden, door middel van de afname van één van onze online pakketten kun je in de beveiligde omgeving nog de keuze maken tussen het pakket voor vrijwilligerswerk of een betaalde baan.

Kies hieronder het juiste werkvergunning Curaçao pakket aan. Blijf je langer dan 180 dagen kies dan het voordeelpakket waarmee je in één koop de werkvergunning en verblijfsvergunning regelt:

 Verklaring van Rechtswege pakket
Voordeel pakket wonen en werken
Wonen en werken voordeelpakket